Schabowy z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w ostkę. Na oleju podsmaż pieczarki z cebulą, dopraw ziarenkami smaku i pieprzem i duś do całkowitego odparowania płynu. Pod koniec dodaj pomidora i duś razem jeszcze chwilę.
2.Piersi podziel na mniejsze kotlety i delikatnie rozbij przez folię. Jajko roztrzep z odrobiną soli i pieprzu. Kotlety panieruj w rozkłóconym jajku i bułce tartej i usmaż na oleju na złoty kolor z obu stron. Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym, na każdym połóż po porcji farszu pieczarkowego i plasterek żółtego sera. Wstaw do nagrzanego do temp.180 stopni piekarnika i zapiekaj kilka minut, do momentu rozpuszczenia się sera.
Komentarze