Schabowy nadziewany pieczarkami i serem

4.48 (171 ocen)

Bardzo lubię połączenie pieczarek i żółtego sera.W mięciutkich kotletach jest idealne.

Składniki:

  • Składniki :

    300g pieczarek
    1 cebula
    1 łyżka masła
    100g żółtego sera
    5-6 plastrów schabu bez kości
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    jajko
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy Ser

Schabowy nadziewany pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Schab rozbij. Na środku ułóż przesmażone pieczarki i kawałek żółtego sera. Złóż na pół i zepnij wykałaczką. Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować