SCHABOWY POD PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min

INNE SPOJRZENIE NA TRADYCYJNEGO SCHABOWEGO

  • 35 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe

    2 ł yżki majonezu

    2 łyżki ketchupu

    jajko

    bułka tarta

    2 plastry sera zółtego, lub 20 dkg startego

    1,2 kawałki papryki marynowanej

    sól, pieprz

    olej

Schabowy pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę marynowaną pokroic w drobne paski, kotlety zbić, doprawic do smaku solą i pieprzem. Obtoczyć w jajku,następnie w bułce tartej.Obsmarzyć na patelni z obu stron na rumiano(można do oleju patelnie dodać łyżkę masła, wówczas kotlety będą bardziej złociste)
    Kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Na każdy z kotletów nałożyć po łyżce majonezu, ketchupu, pokrojonej papryki konserwowej.Na koniec przykryć plastrem sera(lub posypać startym, zapiekać w piekarniku(ewentualnie mikrofali)do czasu roztopienia sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy