Schabowy pod pierzynką

0 (0 ocen)

Mięsko przykryte aromatycznym sosem :)

Składniki:

  • 1 plaster schabu
    100 g pieczarek
    1 garść suszonych grzybów
    1/4 bakłażana
    1 plaster sera żółtego
    sól, pieprz
    mieszana ostrych przypraw (w młynku)
    słodka papryka
    zielona pietruszka
    2 łyżki masła
    2 łyżeczki mąki

Schabowy pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowy w bakłażanowo-grzybowym sosie 1. Suszone grzyby namoczyć w 1/2 szklanki wody. Pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone suszone grzyby i posiekaną natkę. Podsmażyć kilka minut. Bakłażana pokroić w drobna kostkę. Dodać do grzybów. Podsmażyć i zalać wodą z moczenia grzybów. Mięso rozbić, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą i mąką. Podsmażyć. Przełożyć do sosu. Poddusić kilka minut. Kotleta przełożyć na talerz, przykryć grzybowo-bakłażanowym sosem i plastrem sera. Posypać słodką papryką. Zapiec w mikrofali do rozpuszczenia sera. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy