Schabik pieczony, nadziewany morelą i żurawiną :)

4.5 (180 ocen)

  • 2 min

Smaczny do chlebka i nie tylko :)

  • 2 min

Składniki:

  • około 1,5 kg schabu bez kości
    suszone morela
    suszona żurawina
    oliwa z oliwek
    oregano
    gałka muszkatołowa
    sól
    pieprz
    troszkę kurkumy
    estragon
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony Przystawki

Schabik pieczony, nadziewany morelą i żurawiną :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dzień wcześniej marynujemy ( oliwa do niej wrzucamy zioła, mieszamy i nacieramy mięso), my wkładamy do naczynia tak stoi do drugiego dnia. Nożem nacinamy mięso z jednej i drugiej strony i wkładamy suszone owoce. Potem zapiekamy w piekarniku. Czas pieczenia uzależniony od wagi mięsa. To nasze piekło się w 180 stopniach tak ponad 1,5 godziny. jakoś tak zawsze pieczemy te 15, 20 minut dłużej :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować