Sandacz w cukinii z salsą chili

0 (0 ocen)

Delikatna ryba pod pikantną salsą ze wspomagającej trawienie papryki chili , pomidora oraz aromatycznej natki pietruszki.Danie rozgrzewa i smakuje wybornie.

Składniki:

  • 4 mrożone filety z sandacza ( ok. 100g. każdy)
    mleko
    sos rybny
    sól świeżo mielona
    pieprz cytrynowy
    1 długa cukinia
    2 papryki chili
    1 duży pomidor
    1/2 pęczka natki pietruszki
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba Salsa

Sandacz w cukinii z salsą chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba w mleku 1. Rybę namoczyć w mleku , zostawić do rozmrożenia.
    Następnie umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
  • sandacz w przyprawach 2. Każdy filet skropić sosem rybnym , oprószyć solą oraz pieprzem cytrynowym.
  • Sandacz w cukinii z salsą chili 3. Cukinię pokroić w cienie , długie paski za pomocą obieraczki do warzyw.
    Każdy kawałek ryby owinąć cukinią , ułożyć w żaroodpornym naczyniu/blaszce wysmarowanym masłem.
    Piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
  • warzywa 4. W między czasie warzywa oraz natkę umyć , osuszyć.
    Pomidora obrać ze skórki , pokroić w kostkę, chili oraz natkę pietruszki posiekać drobno.
    Składniki wymieszać razem.
  • Sandacz w cukinii z salsą chili 5. Po 15 min wyjąć rybę z piekarnika, odlać powstały podczas pieczenia płyn , ułożyć na wierzchu salsę.
    Piec kolejne 10-15 min.
    Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Natka pietruszki Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Zamrożone Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować