Sajgonki

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję i studiuję. Nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie, ale sajgonki polecam każdemu, ponieważ wyjątkowo mi smakują.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mięsa mielonego
    ● 1 cebula
    ● 10 dag makaronu ryżowego (nitki)
    ● 1 marchewka
    ● 2 ogórki kiszone
    ● mały słoik czerwonej papryki
    ● 2 op. papieru ryżowego
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sajgonki 1. Pokrojoną cebulę smażymy na oleju, dodajemy mięso, smażymy i doprawiamy
  • 2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy i kroimy w paski dł. 4-5 cm.
  • 3. Marchewkę i ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, papryki kroimy w paseczki. Warzywa, mięso i makaron mieszamy i doprawiamy.
  • 4. Papier ryżowy zanurzamy pojedynczo w letniej wodzie, aż zmięknie. Po osuszeniu nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. Sajgonki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować