Sajgonki z czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Soczewicę namoczyć wcześniej na ok 2 godziny, po czym ugotować i odcedzić. Grzyby mun namoczyć i ugotować .
Soczewicę wystudzić, dodać przyprawy i posiekane w paski grzyby, zmięty czosnek, bułkę tartą i jajko oraz sosy. Wymieszać nadzienie .. Papier ryżowy moczyć króciutko ok 2 sek w letniej wodzie i kłaść na desce, kiedy zmięknie kłaść po łyżce nadzienia i zawijać małe sajgonki tak jak zawija się gołąbki. Układać luźno. Po czym smażyć w głębokim oleju.
2.Podawać z makaronem i sosem, lub ryżem i sałatką.
Dodatkowo można przygotować szybki os pikantny .. Wymieszać 2 łyżki koncentratu pomidorowego z 3-4 łyżkami wody, dodać 1 łyżkę sosu Tao-Tao słodko pikantnego, 2 łyżki sosu sojowego jasnego i jedną łyżkę sosu imbirowego.. zagotować i dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki.
Komentarze