Sajgonki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Do cebuli dodać mięso, pieczarki starte na jarzynówce o dużych oczkach, marchewkę pociętą w słupki, porwane liście kapusty pekińskiej. Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 10 minut aby zmiękł. Odsączyć i dodać do mięsa. Chwilę podusić. Na samym końcu przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz przyprawa uniwersalna. Wystudzić.
Każdy papier ryżowy zamoczyć na moment w ciepłej wodzie aby stał się elastyczny. Położyć na denko, nałożyć farsz i zawijać.
2.Zawinięte sajgonki odstawić na chwilkę aby papier ryżowy wysechł. Smażyć w głębokim oleju.
Komentarze