Sajgonki z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa pokroić w paseczki, Podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym, najpierw marchewkę, potem dorzucić paprykę i cukinię, skropić sosem sojowym.
2.Krewetki skropić sosem rybnym, posypać solą i pieprzem i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć na maśle, aż zmienią kolor na biały.
3.Kurczaka pokroić w paski, skropić octem, sosem sojowym, sosem chili i posypać mieszanką przypraw chińskich i trawą cytrynową. Podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym.
4.Papier ryżowy moczyć przez 2 sekundy w wodzie, na następnie układać na nim kurczaka, warzywa i krewetki (ja dodałam je tylko do połowy sajgonek, jeśli chcemy dodać do wszystkich to można wykorzystać całe opakowanie 250 g). Boki papieru złożyć do środka i całość zwinąć.
5.Sajgonki obsmażyć z rozgrzanym oleju z dwóch stron, wyłożyć na ręcznik papierowy i gotowe. Smacznego :)
Komentarze