"Sajgonki" na słodko

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Pyszne przekąski na słodko z serem i pomarańczami zapiekane w papierze ryżowym. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • - 10-13 płatów papieru ryżowego
    - 1 pomarańcza
    - 250 g sera białego
    - łyżka mleka
    - cukier do smaku

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Sajgonki Twarożek Przekąski Ser

"sajgonki" na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mieszamy z mlekiem, przyprawiamy do smaku cukrem. Dokładnie mieszamy. Pomarańcza obieramy ze skórki, dzielimy na osobne listki.
  • 2. Płatki papieru namaczamy pojedynczo w ciepłej wodzie i układamy na desce aby stały się miękkie. Na każdy papier nakładamy po łyżce sera oraz listek pomarańcza. Następnie zawijamy jak krokiety.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Zawinięte "sajgonki" smażymy na głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru. Wyjmujemy delikatni, tak, aby nie uszkodzić papieru ryżowego, Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować