Sakiewki z łososiem

4.5 (168 ocen)

  • 20 min

Chciałam stworzyć coś innego na kolacje wigilijną.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie,30 dag łososie surowego,opakowanie szpinaku baby,serek naturalny,1 jajko,3 ząbki czosnku,pieprz,sól,5 dag masła,sos:mały majonez, mały jogurt, 2 łyżki koperku pokrojonego, sól, pieprz, 1 pomidor
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sakiewki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak opłukać, osączyć . Na patelni rogrzać maslo, dodać czosnek,szpinak. Podsmażyć. Odsączyć szpinak, pokroić, dodać serek i wymieszać. Łososia pokroić w kostke, posypać solą i pieprzem. Połączyć ze szpinakiem, wymieszanym z serkirm. Z ciasta francuskiego wyciąć koła, na każde nałożyć farsz i zlepić u góry, ale nie dokońca. Posmarować rostrzepanym jajkiem, piec 20 min. w temperaturze 180 stopni C.
  • 2. Sos: Wymieszać wszystkie składniki, z pomidora od ciąć wierzch, wydrążyć środek. Sos wlać do pomidora.

Porady

Zamiast łososia może być kurczak, ale wtedy nie będzie postny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować