Sakiewki drobiowe ze szparagami

0 (0 ocen)

Delikatne i aromatyczne

Składniki:

  • 3 kotlety z fileta z kurczaka
    100 g szynki szwarcwaldzkiej
    główki z pęczka zielonych szparagów
    sól, pieprz

    do panierowania:
    1 jajko
    bułka tarta

Sakiewki drobiowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi w szynce 1. Główki szparagów (łodygi wykorzystałam do innego dania) zawinąć w plasterki szynki szwarcwaldzkiej i obsmażyć na suchej patelni ze wszystkich stron. Kotlety rozbić, posypać solą i pieprzem i na każdym ułożyć po 3 szparagi, złożyć na pół i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy