SAKIEWKI SZPINAKOWE W CIEŚCIE FRANCUSKIM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna przekąska na spotkanie przy stole ze znajomymi !

  • 30 min

Składniki:

  • Szpinak baby- 200g
    Ser feta- 120g
    Czosnek- 2 ząbki (12g)
    Pierś z kurczaka - 200g
    Ciasto francuskie- 1 sztuka
    Jajko- 1 sztuka
    Margaryna mleczna- 1 łyżeczka
    Przyprawa do kurczaka
    Pieprz

Sakiewki szpinakowe w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do kurczaka i podsmazyć na patelni.
  • 2. Ze szpinaku usunać "łodyżki", podsmażyć na patelni z margaryną. Na samym końcu dodać czosnek i kurczaka, wszystko wymieszać.
  • image-0ysyhj0 3. Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów, do każdego nałożyc po około 2 łyżki farszu.
  • image-17nn9fl 4. Rogi ciasta zawinąć do środka i posmarować rozkuconym jajkiem.
  • 5. Piec w piekarniku przez około 13 minut w temepraturze 180 stopni ( z termoobiegiem).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy