Sałata florencka z awokado i sosem z musztardą starofrancuską

0 (0 ocen)

Na pewno większość z Was preferuje, jako dodatek do obiadu, sałatkę lub surówkę :) Ja także , ale tę proponuję w trochę innej wersji

Składniki:

  • 1 opakowanie sałaty florenckiej
    2 owoce awokado

    Sos do sałatki:
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    sok wyciśnięty z połowy limonki
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka brązowego cukru
    1- 2 łyżeczki musztardy starofrancuskiej lub francuskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata florencka z awokado i sosem z musztardą starofrancuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałata florencka z awokado i sosem z musztardą starofrancuską 1. Liście sałaty myję pod bieżącą wodą, osuszam na ręczniku papierowym lub odwirowuję z nadmiaru wody. Dłońmi rozrywam liście na mniejsze kawałki i wrzucam do salaterki.
    Awokado kroję na pół, za pomocą noża usuwam pestkę, wbijając ostrze w pestkę, delikatnie przekręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
    Zdejmuję skórkę, miąższ kroję w kawałki i dokładam do sałaty.
    Oliwę, sok z limonki i cukier mieszam dokładnie, by cukier się rozpuścił, doprawiam solą i pieprzem, a na końcu dodaję musztardę. Wszystko mieszam ze sobą i sosem polewam sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować