Sałata z truskawkami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sałata, świeży szpinak i słodkie, soczyste truskawki połączone wyrazistym sosem z dodatkiem octu balsamicznego.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata: 0.5 sztuki
    - szpinak (świeży): 50 gramów
    - truskawki: 100 gramów
    - feta: 100 gramów
    - pomidorki truskawkowe: 100 gramów
    - pestki słonecznika: 3 łyżki

    - czosnek: 1 ząbek
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - sól morska: 1 szczypta
    - pieprz (świeżo mielony): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Sałata z truskawkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałata z truskawkami i szpinakiem 1. Sałatę i szpinak myję, osuszam i rwę na mniejsze kawałki. Truskawki myję, odsączam na sitku, usuwam szypułki i kroję na mniejsze części. Ser feta kroję w małą kostkę. Umyte pomidorki kroję na pół.
  • Sałata z truskawkami i szpinakiem 2. Pestki słonecznika prażę na patelni bez dodatku tłuszczu.
  • 3. SOS DO SAŁATY: czosnek przeciśnięty przez praskę ucieram z oliwą i octem balsamicznym do uzyskania emulsji. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Wszystkie składniki sałatki przekładam do miski, doprawiam sosem i delikatnie mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować