Sałata z tuńczykiem i rzodkiewkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Możemy ją podać jako dodatek do obiadu lub może być zdrową przekąską w pracy.

  • 15 min

Składniki:

  • sałata ½ szt.
    tuńczyk w sosie własnym 1 szt.
    rzodkiewki pęczek 1 szt.
    kapary 2 łyżki
    pomidorki koktajlowe 6 szt.
    kolendra posiekana 1 łyżka

    SOS:
    oliwa z oliwek 3 łyżki
    sok z cytryny 1 łyżka
    sól szczypta do smaku
    pieprz świeżo mielony do smaku

Sałata z tuńczykiem i rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowuję sos: oliwę, sok cytrynowy i przyprawy mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 2. Pomidorki i rzodkiewki kroję na cząstki dodaję tuńczyka odsączonego z zalewy i sos sałatkowy, delikatnie mieszam.
  • 3. Na umytą, osuszoną i porwaną na mniejsze kawałki sałatę wykładam sałatkę tuńczykowo-rzodkiewkową i dodaję odsączone z zalewy kapary i posiekaną kolendrę..

Komentarze

Podobne przepisy