sałata z wątróbką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten przepis pochodzi z kuchni francuskiej, ja go tylko nieco zmodyfikowałam. Warto spróbować, chociażby ze względu na delikatny smak wątróbki.

  • 30 min

Składniki:

  • - 250 g wątróbki drobiowej
    - 1 cebulka
    - 2 pomidory
    - sałata rzymska
    - zioła prowansalskie
    - sól, pieprz
    - masło klarowane

Sałata z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle klarowanym razem z pokrojoną cebulką. Pod koniec dodajemy zioła prowansalskie. Zdejmujemy z ognia.
  • 2. Sałatę kroimy na kawałki i wykładamy na talerze. Na niej układamy wątróbkę z patelni i dodajemy pokrojone pomidorki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy