Pożywna sałatka z makaronem z dodatkiem pomidorków i tuńczyka. Świetnie smakuje i szybko sie robi. Oliwki można pominąć jeśli ktoś nie lubi ( tak jak ja).
Składniki:
300-400 g makaronu świderki
20 pomidorków koktajlowych
kilka czarnych oliwek
1 puszka tuńczyka w kawałkach
1 łyżka drobno posiekanej natki piertuszki
do skropienia olej lniany
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą. Dobrze osączyć i ułożyć na talerzach. Pomigorki koktajlowe przekroić na pół a oliwki pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć i podzielić na małe kawałki. Na makaronie ułożyć wszystkie przygotowane składniki i posypać posiekaną natką pietruszki. Całość skropić lekko olejem lnianym.
Komentarze