Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

4.49 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pożywna sałatka z makaronem z dodatkiem pomidorków i tuńczyka. Świetnie smakuje i szybko sie robi. Oliwki można pominąć jeśli ktoś nie lubi ( tak jak ja).

Składniki:

  • 300-400 g makaronu świderki
    20 pomidorków koktajlowych
    kilka czarnych oliwek
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    1 łyżka drobno posiekanej natki piertuszki
    do skropienia olej lniany
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą. Dobrze osączyć i ułożyć na talerzach. Pomigorki koktajlowe przekroić na pół a oliwki pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć i podzielić na małe kawałki. Na makaronie ułożyć wszystkie przygotowane składniki i posypać posiekaną natką pietruszki. Całość skropić lekko olejem lnianym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Oliwki Pomidor Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować