Sałatka makaronowa z szynką i warzywami

5 (151 ocen)

  • 20 min

Bardzo delikatna w smaku, a zarazem bardzo sycąca sałatka. Sprawdzi się zarówno na przyjęciu, a także posiłek do pracy.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g makaronu ryżowego
    250 g szynki konserwowej w kawałku
    150g sera żółtego w kawałku
    1 ogórek
    1 średnia puszka kukurydzy
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany lub jogurtu
    Szczypiorek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka makaronowa z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Ogórka obrać pokroić w drobną kostkę razem z szynką i serem żółtym. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wszystkie składniki połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować