Sałatka "marchewki " z ciasta francuskiego

4.5 (142 ocen)

W ten sposób można pobawić się w grę "Zgadnij co to ? "

Składniki:

  • Ciasto francuskie -1 opakowanie ( wychodzi średnich 10 " marchewek"
    żółtko - 1 szt , lub pomarańczowy barwnik spożywczy ( u mnie był barwnik)

    Do sałatki
    Konserwy z tuńczyka w zalewie - 1puszka
    ser topiony - 200 g ( 2 opakowania po 100 g)
    Kapary (małe ) - 1 łyżka
    Liścia salaty lub pietruszka - 1 pęczek do dekoracji
    Sól i pieprz - przyprawić do smaku
    Potrzebne : do ciasto metalowe stożki . Jeśli nie masz, to nie martwimy się - możesz przekręcić stożki i wykonane folii .)
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka "marchewki " z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką powierzchni i pokroić na paski 2,5 cm 3. Posmarować paski barwnikiem lub ubitym żółtkiem.
    Spiralnie nawinąć pasek ciasta na metalowy stożek ( lub folii) Umieścić ciasto do piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ,na 10 minut .
    A w tej chwili przygotujemy nadzienia. W malakserze wymieszać tuńczyka , ser , kapary i natkę pietruszki . Sól i pieprz dodać do smaku .
    Dostajemy ciasto z piekarnika i ostrożnie wyjmujemy marchewki z formy . Farsz umieścić w worek do kremu lub prosty woreczek i napełnić "marchewki"ozdobić li sałatą lub pietruszką .

Porady

Do tego dania pasuje każda wasz ulubiona pasta ) Że by nie było tak jawne widać nie pofarbowanych kawałków naszej "marchewki" ,najlepiej posmarować ciasto jeszcze raz,kiedy ono będzie już na stożkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować