Sałatka meksykańska

4.98 (192 ocen)

Pyszna i szybka sałatka o lekko pikantnym smaku, doskonale się sprawdza na uroczystościach rodzinnych.

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka

    20 dag. sera żółtego

    1 puszka fasoli konserwowej

    1 puszka kukurydzy konserwowej

    kawałek pora- zielona część

    1 papryka czerwona

    przyprawa meksykańska

    3 łyżki majonezu

    3 łyżki ketchupu ostrego

    sól,pieprz

    olej
Wystaw ocenę:

4.98 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z kurczakiem

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę meksykańską i olej, wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, odkładamy do ostudzenia. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Paprykę czerwoną odsączamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w pół plastry, ser żółty kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i ketchup, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą meksykańską. Wszystko dokładnie mieszamy.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować