Sałatka na ciepło z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna syta i lekka sałatka z krewetkami

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryż brązowy
    1/2 szklanki ryż dziki
    sałata,
    1 pomidor,
    1 pomarańcza,
    1/2 szt awokado,
    krewetki,
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masło,
    Sól morska- MŁYNEK,
    szczypior

Sałatka na ciepło z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krewetki 1. Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Krewetki obieramy z pancerzy i podsmażamy na masełku z wyciśniętym czosnkiem. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. Awokado obieramy i kroimy w paski. Szczypior siekamy. Z pomarańcza robimy filety i kroimy go w kostkę.
  • 2. Kawałek pomarańcza zostawiamy aby wycisnąć z niego sok. Na talerzu podajemy wymieszany ryż układamy na nim podsmażone krewetki polewamy sosem z smażenia.
  • 3. Układamy pomidory , awokado i sałatę. Posypujemy sola morską kawałkami pomarańczy i szczypiorem. Wykańczamy kropiąc sokiem z pomarańczy .

Komentarze

Podobne przepisy