Sałatka na ciepło z patelni

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealna na kolację po powrocie z pracy.

  • 15 min

Składniki:

  • pół małej cukinii,
    pół małej papryki,
    kilka piórek cebuli,
    pół ząbka czosnku,
    oliwa smakowa lub olej rzepakowy do smażenia,
    sól,
    pieprz.

Sałatka na ciepło z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy w cienkie półplasterki, paprykę w paski. Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju, wrzucamy cukinię i paprykę, lekko solimy. Po chwili jak warzywa puszczą sok dodajemy cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty lub posiekany czosnek i przyprawiamy pieprzem. Smażymy, aż cukinia się zrumieni,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy