Sałatka na jesienno-zimowe śniadanko lub kolację

4.5 (187 ocen)

Prosta do przygotowania, ładna i smaczna.

Składniki:

  • Por (biała częśc) 1 sztuka
    seler w słoiczku 1 mały słoiczek
    kukurydza 1 puszka
    makaron pióra 1/3 opakowania (1 szklanka suchego)
    szynka 15 dkg
    natka pietruszki 1 pęczek
    majonez mały słoiczek
    sól, pieprz kolorowy

Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka na jesienno-zimowe śniadanko lub kolację - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy.
  • 2. Por szatkujemy lub kroimy drobniutko i solimy.
  • 3. Seler odcedzamy ze słoiczka i kroimy na mniejsze części. Kukurydzę osączamy.
  • 4. Szykę kroimy w małą kosteczkę. Natkę myjemy i siekamy.
  • pycha 5. Łączymy wszystkie składniki razem, tzn. makaron, szynkę, kukurydzę, por, seler, natkę,majonez. Pieprzymy i mieszamy dokładnie, ale delikatnie, aby makaron pozostał w całości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Sałata Seler Warzywa Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować