Sałatka brokułowa z jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Sałata lodowa, brokuł i jajko w kwaśnym sosie vinegret to mój pomysł na szybką i zdrową kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 brokuł

    1 mała główka sałaty lodowej

    6 jajek

    2 garście pestek dyni

    sos:
    4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu winnego, 1 opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka brokułowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru ( ja gotuję około 8-10 minut). Odcedzić. Ostudzić.
  • 2. Sałatę pokroić w paski. W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Na końcu dodać sok z cytryny.
  • 3. W między czasie ugotować jajka na twardo.
  • 4. W większej misce połączyć sałatę, brokuł oraz sos vinegret. Całość delikatnie zamieszać. Sałatę wyłożyć na talerze.
  • 5. Ciepłe jajka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Całość posypać pestkami dyni i ewentualnie lekko posolić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować