Sałatka do dań z grilla

0 (0 ocen)

  • 15 min

prosta, szybka i pyszna! idealne połączenie granatu, żurawiny i koziego sera! :)

  • 15 min

Składniki:

  • porcja na 4 osoby
    1 opakowanie mix-u sałat
    kiełki rzodkiewki
    1 garść suszonej żurawiny
    1 garść ziarenek słonecznika
    1 średni granat
    200g koziego sera sałatkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka do dań z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalać wrzątkiem na około 30 minut przed wykonaniem sałatki. Ziarenka słonecznika przypiec na suchej patelni do zbrązowienia, ser pokroić w kosteczkę, owoc granatu obrać. Wkładamy do salaterki warstwowo: sałatę, kiełki, żurawinę, granat, słonecznik, ser + sałatę, kiełki, żurawinę, granat, słonecznik, ser. Podajemy z pieczywem/grzankami i sosem czosnkowo-koperkowym (jogurt naturalny+1ząbek czosnku+1 łyżka pokrojonego koperku+sól).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować