Zachęcam do wiosennej sałatki , z młodej botwinki , rukoli i sałaty.
25 min
Składniki:
pierś z kurczaka 400 g
olej do smażenia
sól ziołowa
jogurt naturalny 100 g
pomarańcza 1 duża
miód płynny 1 łyżka
musztarda francuska 2 łyżki
jajka 4 sztuki
botwina liście 55 g
rukola 55 g
mieszanka świeżych sałat 55 g
Sałatka drobiowa na botwince i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotuj na twardo .
Umyj i osusz mięso . Pokrój ję na paski 1,5 cm. , posól .
Smaż ok. 2 minuty z każdej strony.
Wszystkie liście umyj i lekko oszusz.
Umyj pomarańczę , przekrój na pół i wyciśnij sok.
Przygotuj sos mieszając sok z pomarańczy z jogurtem , miodem i musztardą.
Wymieszaj w misce wszystkie liście , rozłóż mięso i pokrojone jajka .
Całość polej pysznym sosem.
Smacznego.
Komentarze