Sałatka drobiowa na botwince i rukoli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Zachęcam do wiosennej sałatki , z młodej botwinki , rukoli i sałaty.

  • 25 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 400 g
    olej do smażenia
    sól ziołowa
    jogurt naturalny 100 g
    pomarańcza 1 duża
    miód płynny 1 łyżka
    musztarda francuska 2 łyżki
    jajka 4 sztuki
    botwina liście 55 g
    rukola 55 g
    mieszanka świeżych sałat 55 g

Sałatka drobiowa na botwince i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo .
    Umyj i osusz mięso . Pokrój ję na paski 1,5 cm. , posól .
    Smaż ok. 2 minuty z każdej strony.
    Wszystkie liście umyj i lekko oszusz.
    Umyj pomarańczę , przekrój na pół i wyciśnij sok.
    Przygotuj sos mieszając sok z pomarańczy z jogurtem , miodem i musztardą.
    Wymieszaj w misce wszystkie liście , rozłóż mięso i pokrojone jajka .
    Całość polej pysznym sosem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy