Sałatka gyros z czerwoną kapusta

4.46 (183 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kapusta czerwona daje bardziej wyrazisty smak tej sałatce

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 słoik marynowanej czerwonej kapusty
    1 podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa gyros
    6 ogórków konserwowych
    1 puszka kukurydzy
    1 mały majonez
    1 mały słoiczek keczupu
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    olej
Wystaw ocenę:

4.46 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka gyros z czerwoną kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałeczki i obsypać przyprawą do gyrosa. Odstawić na 1 godzinę .
    Następnie usmażyć na małej ilości oleju aż odparuje płyn. Wystudzić.
    Ogórki pokroić w półplasterki, cebulę w kostkę.
    Kapustę wyjąć ze słoika i odcedzić na sitku.
    Majonez wymieszać z ketchupem.
    W szklanej misce układać w kolejności: mięso, cebula, warstwa sosu, ogórek konserwowy , kukurydza, warstwa sosu , na końcu kapusta czerwona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować