Sałatka grecka wiejska

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wrzesień w Polsce często piękny jest zaczątkiem naszej polskiej jesieni.Niestety tegoroczny nas nie rozpieszcza.Deszcz, niska temperatura sprawia, że marzymy o tym, by uciec tam gdzie jest ciepło.Gdy nie mamy możliwości aby wyjechać to pozostają nam często wakacyjne, letnie wspomnienia.

  • 15 min

Składniki:

  • 250g pomidorków koktajlowych
    180g sera Feta
    20szt. oliwek zielonych bądź czarnych
    1 czerwona cebula
    1 zielona papryka
    1 ogórek
    1/5 szkl. oliwy
    2 łyżki octu winnego jasnego
    pieprz
    oregano
    sól (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Sałatka grecka wiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy i kroimy na połówki.
    Oliwki odsączamy z zalewy,a jak są duże to kroimy na połówki.
    Ogórek myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki bądź drobniej.
    Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    Składniki łączymy w naczyniu.
    Ser kruszymy na wierzchu.
    Skrapiamy oliwą i octem, a następnie doprawiamy do smaku pieprzem i oregano.
    Delikatnie mieszamy i schładzamy w lodówce.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Pomidor Sery Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować