Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką

4.5 (143 ocen)

  • 20 min

Sałatka powstała na bazie jajeczek od szczęśliwych kurek, wzbogacona tuńczykiem i doprawiona dymką to propozycja na śniadanie czy kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 jaj
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 cebule dymki
    1 puszka kukurydzy
    2 -3 łyżki majonezu
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11nf6gb 1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek żółtka wyciągamy, białka ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
  • image-0s7tv0u 2. Tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy, dymkę myjemy i kroimy drobno, układamy warstwowo sałatkę w misce:starte białka, tuńczyk i połowę pokrojonej dymki, solimy i doprawiamy pieprzem smarujemy warstwą majonezu.
  • image-1wqhxvw 3. Dodajemy osaczoną kukurydzę a na wierzchu rozsypujemy starte żółtka z jajek, dekorujemy pozostałością dymki, schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Jajka Kukurydza Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować