Sałatka jarzynowa z pieczarkami i serem

4.5 (184 ocen)

  • 45 min

Sałatka jarzynowa jest klasykiem na naszych stołach, dzisiaj proponuję wersję nieco odmienioną z pieczarkami i serem.

  • 45 min

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
    marchewka 2 sztuki
    pietruszka 1 mała
    groszek konserwowy 1 puszka
    majonez
    sól i pieprz
    ogórek konserwowy 3 sztuki
    seler 1/4 sztuki
    musztarda delikatesowa 1 łyżeczka
    pieczarki 3 duże
    ser żółty 100 g
    olej do smażenia
    cebula 1/2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy. Warzywa gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy, obierani i kroimy w kostkę. Można użyć warzyw z rosołu. Cebulę drobno siekamy. Ogórki kroimy w półplasterki. Groszek odcedzamy, jajka kroimy w kostkę, a ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Wszystkie składniki mieszamy razem z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą oraz pierzem. Dekorujemy, np. posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować