Sałatka koperkowo- ogórkowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Super wiosenna sałatka idealna na każdą imprezę i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu w kształcie ziarenek ryżu
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    25 dkg szynki konserwowej
    25 dkg sera żółtego
    2 pęczki koperku
    pęczek rzodkiewki
    6 dużych świeżych zielonych ogórków
    majonez
    sól
    pieprz

Sałatka koperkowo- ogórkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka koperkowo - ogórkowa 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
    Ogórki obieramy ze skórki kroimy w drobną kostkę, tak samo postępujemy z szynką ,serem żółtym oraz rzodkiewką, koperek siekamy bardzo drobno na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę konserwową. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem

Porady

Sałatka równie dobrze smakuje z prawdziwym ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy