To jedna z moich ulubionych sałatek, jest bardzo szybka do przygotowania, możecie ją przygotować na spotkania rodzinne, na co dzień (świetnie pasuje do kanapek),
Sałatka pieczarkowa z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Groszek konserwowy odsączamy z zalewy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, W garnku zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy do niej pokrojone pieczarki i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odsączamy je na sitku. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Białą część pora kroimy w talarki, a następnie każdy z talarków dzielimy na cztery części. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy soli i pieprzu do smaku i kilka łyżek majonezu. Mieszamy i odkładamy do lodówki do przegryzienia. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i wędliną. Polecam :)
Komentarze