Sałatka po żydowsku

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Troszkę inna wersja sałatki żydowskiej

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    1 duża cebula
    szczypiorek z dymką
    3-4 łyżki majonezu
    1 duży ogórek kiszony
    1 duży ząbek czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka po żydowsku 1. Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Ogórka również pokroiłem w kostkę. Cebulę i szczypiorek posiekałem. Czosnek przecisnąłem przez praskę. Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się uzupełniły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować