sałatka ryżowa z warzywami

4.5 (165 ocen)

  • 20 min

Prosta i lekka sałatka bez dodatku mięsa. Żródło: http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/2011/04/saatka-ryzowa-z-warzywami.html

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mały brokuł
    1 słoiczek selera
    1 puszka fasoli czerwonej
    ½ puszki kukurydzy
    3 łyżki oliwek
    ½ czerwonej papryki
    2 łyżki groszku
    200 g ryżu
    1 mały jogurt naturalny
    2 lyżki majonezu 2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł podzielony na drobne cząstki zalać wrzątkiem, po 10 minutach przepłukać zimną wodą. Seler, kukurydzę, groszek, fasolę i oliwki odcedzić z zalewy. Ryż ugotować na sypko, wsypać do miski, dodać warzywa i jogurt wymieszany z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. Wystarczy tylko wymieszać i doprawić do smaku lubionymi przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować