Prosta i lekka sałatka bez dodatku mięsa. Żródło: http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/2011/04/saatka-ryzowa-z-warzywami.html
20 min
Składniki:
1 mały brokuł
1 słoiczek selera
1 puszka fasoli czerwonej
½ puszki kukurydzy
3 łyżki oliwek
½ czerwonej papryki
2 łyżki groszku
200 g ryżu
1 mały jogurt naturalny
2 lyżki majonezu 2 ząbki czosnku
Sałatka ryżowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł podzielony na drobne cząstki zalać wrzątkiem, po 10 minutach przepłukać zimną wodą. Seler, kukurydzę, groszek, fasolę i oliwki odcedzić z zalewy. Ryż ugotować na sypko, wsypać do miski, dodać warzywa i jogurt wymieszany z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. Wystarczy tylko wymieszać i doprawić do smaku lubionymi przyprawami.
Komentarze