Sałatka szpinakowa

0 (0 ocen)

W szufladce lodówki zalegało mi trochę szpinaku, na którego kompletnie nie miałam już pomysłu. Postanowiłam wykorzystać go i przygotować sałatkę, która z dodatkami stanowiła samodzielny posiłek.

Składniki:

  • 100g świeżego szpinaku
    1 filet z kurczaka
    1/2 puszki kukurydzy
    1 pomidor
    1/2 awokado
    30g płatków migdałów
    2 łyżki sosu balsamicznego
    sól, pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki soli czosnkowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy liście.
    Kurczaka również myjemy i nacieramy solą, pieprzem oraz solą czosnkową. Pieczemy na rozgrzanym grillu elektrycznym. Kroimy na mniejsze części.
    Do szpinaku dodajemy przestudzone mięso, kukurydzę, pomidora pokrojonego w małe kawałki, drobno pokrojone awokado. Mieszamy z sosem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem.
    Na suchej patelni prażymy płatki migdałów i posypujemy wierzch sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sałata Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować