Sałatka selerowo-porowa

4.49 (182 ocen)

  • 20 min

Szybka i bardzo smaczna sałatka z pora,selera kukurydzy jajek i jabłka. Bardzo szybko się ją robi i szybciutko znika z talerzy. Warto ją zrobić dla nie spodziewanych gości. Idealna na każdą okazję.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 małe słoiki selera
    2 pory
    10 jajek
    20 dkg szynki konserwowej w kawałku
    2 puszki kukurydzy małe
    1 jabłko
    mały majonez
    4 łyżki śmietany
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki Jajko Majonez Szynki

Sałatka selerowo-porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera odsączamy z zalewy i kroimy. Pory myjemy przecinamy wzdłuż i kroimy na plasterki, sparzamy wrzątkiem na druszlaku. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce do miseczki. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy dodajemy do pozostałych składników. Jabłko ścieramy na tarce. Dodajemy majonez oraz śmietanę. Wszystko łączymy doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (184 ocen)

Sałatka porowa

To może cię zainteresować