Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą.

4.49 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

Idealna na święta.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500g filetów śledziowych
    3 czerwone cebule
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    2 papryki
    2 jabłka
    3 ugotowane na twardo jajka
    4 kwaszone ogórki
    4 łyżki majonezu
    200 ml jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez

Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety moczymy w wodzie przez ok.1h. Następnie odsączamy i kroimy na drobne kawałeczki.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki, cebulę, paprykę i jajka kroimy w plasterki. Fasolę i kukurydzę odsączamy.
    Wszystko wkładamy do miski i dokładnie mieszamy.
  • 3. Majonez łączymy z jogurtem, szczyptą soli i pieprzem. Dodajemy do sałatki i odstawiamy ją do lodówki na 1h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować