sałatka śledziowa z granatem i mini kolbami kukurydzy

0 (0 ocen)

Pięknie wyglądająca i niesamowita w smaku sałatka śledziowa

Składniki:

  • granat
    5 filetów śledziowych
    około 10 marynowanych mini kolb kukurydzy
    pęczek natki pietruszki
    czerwona cebula
    kawałek chili
    sok z cytryny
    pieprz kolorowy
    olej rzepakowy

Sałatka śledziowa z granatem i mini kolbami kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy na kawałki. Dodajemy pestki granatu, pokrojone na pół kolby kukurydzy, cienko pokrojone chili i pokrojoną w talarki cebulę. Posypujemy natką pietruszki. Doprawiamy pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z grzankami z chleba.

Porady

Śledzie przed użyciem najlepiej przez kilka godzin moczyć w mleku, by pozbyć się nadmiaru soli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy