Sałatka śledziowa z kapustą pekińską

4.51 (160 ocen)

Tę sałatkę wymyśliłam na poczekaniu, gdy zastanawiałam się co można zrobić ze śledzi z majerankiem i czosnkiem. Nie jestem zwolenniczką wyrzucania jedzenia, a wiedziałam, że moje dzieciaki nie prędko ruszą po słoik ze śledziami:) Dlatego postanowiłam pomieszać ze sobą to co lubię najbardziej i wyszł

Składniki:

  • filety ze śledzia
    1/2 kapusty pekińskiej
    1 puszka kukurydzy
    1/2 słoiczka czosnku marynowanego w oleju
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka śledziowa z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety namoczyć w wodzie z dodatkiem octu ( na 1,5 litra wody 1/4 szklanki octu), pokroiłam w paski. Do filetów dodaję poszatkowaną kapustę pekińską i marynowany czosnek pokrojony w plasterki.Kukurydzę osączam na sicie, część dodaję do sałatki, a resztę wrzucam do blendera i miksuję z majonezem i śmietaną. Sos doprawiam do smaku, polewam sałatkę i mieszam by wszystkie składniki były dokładnie pokryte sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować