Sałatka warstwowa

4.5 (186 ocen)

  • 30 min

Jest to pyszna sałatka wegetariańska, pasuje do wielu potraw zarówno w domu jak i na imprezie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki
    6 jajek
    majonez (250g)
    fasola czerwona (puszka 400g)
    kukurydza (puszka 400g)
    ogórki konserwowe (słoik 500ml)
    pęczek szczypiorku
    keczup łagodny (5-7 łyżek stołowych)
    ser żółty gouda (200g)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, następnie pokroić na ćwiartki.
    Fasolę przelać gorącą wodą i odsączyć na sitku.
    Szczypiorek pokroić, jeżeli dajemy por to należy go najpierw sparzyć.
    Kukurydzę odsączyć.
    Ogórki pokroić w cienkie paseczki.

    Układać warstwami w szklanym naczyniu:
    -jajka
    -majonez
    -fasola
    -szczypiorek
    -kukurydza
    -ogórki
    -keczup
    -ser żółty (zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na sałatkę)

Porady

Sałatkę można wstawić na 30 min do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować