Sałatka warstwowa z łososiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Awokado i ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce do warzyw o dużych oczkach.
2.Na talerzu ustawić obręcz tortownicy i kolejno układać warstwy.
Najpierw ryż pomieszany z jedną łyżeczką majonezu. Następnie awokado z łyżeczką majonezu i łyżeczka soku z cytryny. Dalej jajka , też z łyżeczką majonezu , solą i pieprzem . Teraz ogórek z majonezem , solą , pieprzem.
Na wierzchu ułożyć plastry łososia.
Udekorować wg uznania. Przed podaniem zdjąć obręcz i skropić sokiem z cytryny.
Smacznego.
Komentarze