Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.49 (199 ocen)

Warstwowe sałatki są bardzo efektowne, kolorowe i często królują na imprezach. Kolejność warstw nie ma dużego znaczenia możemy komponować według siebie.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie
    1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju
    150 g sera żółtego gouda
    1 puszka groszku
    1 puszka kukurydzy
    1 pęczek szczypiorku
    4 jajka
    Sos majonezowy
    6 łyżek majonezu
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    3 łyżki śmietany kremówki
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć na tarce. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyki odsączyć z zalewy i wymieszać razem. Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. W naczyniu układać kolejno warstwy- żółty ser, groszek, połowa sosu, szczypiorek, białka, tuńczyki, kukurydzę, sos i żółtka. Sałatkę odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować