Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.5 (193 ocen)

Sałatka pełna smaku. Nadaje się na kolacje,przekąskę czy imprezę.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka groszku
    2 puszki tuńczyka w kawałku w sosie własnym
    1 puszka kukurydzy
    5-6 ogórków konserwowych
    1 cebula
    ok 20 dag sera żółtego

    Sos:
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki musztardy
    pieprz, sól, maggi

Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Miałka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, żółtka na małych. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Groszek, kukurydze i tuńczyka odsączyć. Ser żółty zetrzeć na tarce.
  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem 2. Sos:
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i maggi.
  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem 3. Sałatkę przygotować od razu w misce, w której będzie się ją serwować - najlepiej w przezroczystej. W misce układamy kolejno:
    białka, groszek, tuńczyk, ogórek, cebula, kukurydza, ser żółty, sos, żółtka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować