Sałatka pełna smaku. Nadaje się na kolacje,przekąskę czy imprezę.
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka groszku
2 puszki tuńczyka w kawałku w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
5-6 ogórków konserwowych
1 cebula
ok 20 dag sera żółtego
Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek. Miałka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, żółtka na małych. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Groszek, kukurydze i tuńczyka odsączyć. Ser żółty zetrzeć na tarce.
2.Sos:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i maggi.
3.Sałatkę przygotować od razu w misce, w której będzie się ją serwować - najlepiej w przezroczystej. W misce układamy kolejno:
białka, groszek, tuńczyk, ogórek, cebula, kukurydza, ser żółty, sos, żółtka.
Komentarze