SAŁATKA WARSTWOWA DIETETYCZNA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka o smaku wiosennym, dietetyczna i lekka. W wersji light zamiast majonezu użyłam jogurtu. Najlepiej smakuje sama lub z dodatkiem ciemnego pieczywa. '' wiosenne danie ''

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    4 jajka ugotowane na twardo
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 części pora, pokrojonego w talarki
    kilka rzodkiewek, startych na tarce jarzynowej
    roszponka
    kilka plasterków papryczki słodkiej lub ostrej
    SOS:
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 płaska łyżeczka musztardy
    1 łyżeczkam miodu
    sól, pieprz do smaku
    1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę

Sałatka warstwowa dietetyczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu dokładnie mieszamy.
    Kukurydzę odcedzamy, białka i żółtka ścieramy na tarce jarzynowej osobno.
    W misce, układamy warstwowo starte białka, lekko je dociskając i polewając sosem, następnie żółtka, również polane sosem, kukurydzę, por i roszponkę z papryczką. Przed podaniem sałatkę polewamy sosem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy