Sałatka warzywna

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Moja mama ja robi od dawna, więc ja też zaczęłam :)

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg białej kapusty,
    1 kg marchwi,
    1 kg buraków,
    0,5 kg cebuli,

    Zalewa:
    1 szkl. cukru,
    1 szkl. octu,
    1 szkl. oleju,
    2 szkl. wody,
    pieprz,
    liść laurowy.

Sałatka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i cebulę posiekać i posolić 7 łyżeczkami, w międzyczasie zetrzeć marchew i buraki na dużych oczkach. Odcisnąć kapustę z cebulą i połączyć z resztą warzyw.
  • 2. Zalewę zagotować i zalać nią warzywa.
    Wymieszać i nakładać do słoików.
    Słoiki zagotować i pasteryzować 10 - 15 min. Słoiki jeszcze ciepłe wyjąc i poodwracać i tak zostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy