Sałatka warzywna i kotlet schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ NA MIĘKKO
-BROKUŁY UGOTOWAĆ NA MIĘKKO OK 15 MIN
-JAJKA UGOTOWAĆ NA TWARDO
-FASOLĘ WYJĄĆ Z PUSZKI
2.-OGÓRKI ,JAJKA,ZIEMNIAKI,BROKUŁY POKROIĆ W KOSTKĘ
-DAĆ WSZYSTKO DO JEDNEJ MISKI ,WSYPAĆ FASOLE ,DODAĆ MAJONEZ,PRZYPRAWY.
-NASTĘPNIE WSZYSTKO WYMIESZAĆ ,POSYPAĆ KOPERKIEM
3.-SCHAB KROIMY,ROZBIJAMY
-JAJKO ROZTRZEPUJEMY W NACZYNIU,DODAJEMY SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK I DODAJEMY SCHAB
-MOCZYMY MIĘSO OK 10 MIN
-NASTĘPNIE PANIERUJEMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLIWIE
Porady
-BROKUŁY NAJLEPIEJ UGOTOWAĆ WCZEŚNIEJ ABY ODSĄCZYĆ Z WODY
-MAJONEZ DAJEMY WEDŁUG UZNANIA
Komentarze