Sałatka warzywna warstwowa

4.5 (168 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Tradycyjna sałatka warzywna,wzbogacona brokułem ułożona warstwami bardzo lubiana przez moją rodzinę doskonała na kolację lub jako przystawka

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 marchewki
    4 ziemniaki
    2 pietruszki
    1 seler
    1 brokuł
    1/2 pora(biała część)
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 puszka groszku konserwowego
    5 jaj
    2 ogórki konserwowe
    2 ogórki kiszone
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Sałatka warzywna warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła dzielimy na różyczki ,zalewamy wodą i gotujemy przez około 5 minut,odsączamy na durszlaku.
    Marchewkę,ziemniaki,pietruszkę i seler także zalewamy wodą i gotujemy do miękkości,studzimy,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę,
    jajka gotujemy na twardo,obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
    Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy na sitku.
    Ogórki kroimy w kostkę,a por w półksiężyce.
    Warzywa możemy ułożyć dowolnie.
    U mnie warstwy zostały ułożone w następujący sposób:ziemniaki-marchew-majonez-pietruszka-seler-majonez-kukurydza-por-groszek-majonez-jajka-brokuł

Porady

Majonez,sól i pieprz dodajemy według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować