Sałatka warzywna z domowym majonezem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie można powiedzieć, że nie jest bardzo zdrowa i sycąca. Jest tutaj mnóstwo warzyw gotowanych , surowych i kiszonych a także zioła. Bardzo smaczna na przystawkę lub bezmięsną kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duża marchew lub dwie średnie
    2 średnie pietruszki
    ½ selera korzeniowego
    Łyżeczka ziół prowansalskich
    Kawałek pora( ok. 5 cm)
    1 reneta
    ½ czerwonej papryki
    1 duży, twardy ogórek kiszony
    Natka pietruszki
    2/3 szklanki majonezu domowego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Przystawki Majonez

Sałatka warzywna z domowym majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i selera obierz i ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem ziół prowansalskich oraz soli. Warzywa nie powinny być za miękkie. Odcedź , wystudź.
    Jabłko obierz ze skórki
  • 2. Posiekaj drobno : warzywa, paprykę, jabłko, ogórek kiszony oraz pora.
  • 3. W misce wymieszaj pokrojone warzywa z majonezem, posól popieprz.
  • 4. Przed podaniem sałatki dodaj posiekaną natkę pietruszki i delikatnie wymieszaj.
    Wspaniała z dodatkiem ciemnego pieczywa.

Porady

Bardzo ważnym jest podczas sporządzania sałatki , aby była dostateczna ilość majonezu . Jeżeli dodamy za mało majonezu, sałatka będzie za "sucha"

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować